s_banner

Nyheter

Hva er de "fascinerende" fordelene med glassfiberkompositter for buss- og personbilprofiler?

Tradisjonelt har buss- og bussprodusenter hatt en tendens til å bruke tradisjonelle materialer, som ekstruderte aluminiumsprofiler, i stedet for komposittprofiler, på grunn av de lavere forhåndskostnadene til førstnevnte og av vane.Men med globale drivstoffpriser som har steget de siste månedene,kompositter kan tilby bussoperatører betydelige besparelser på grunn av høyere integrerte designmuligheter og lavere levetidsvedlikeholdskostnader.

sammensatt buss

Komposittprofiler, i dette tilfellet glassfiber,kan integreres i busser eller busser de fleste steder der aluminiumsprofiler normalt brukes.Dette inkludererinnvendige profiler som armlener, bagasjestøtter og luftkanaler, samt utvendige profiler som opphengsskinner, gulvlister og panel.

Å erstatte tradisjonelle materialprofiler som brukes i buss- og personbilproduksjon med komposittprofiler har flere viktige fordeler som kan redusere en bedrifts totale eierkostnader, selv om forhåndskostnadene noen ganger er høyere.

Reduser bedriftskostnadene ved eierskap

Kompositter har ikke de maksimale breddeproblemene med aluminiumsprofiler, noe som betyr detkomposittbusspaneler kan produseres fra én kontinuerlig profil, i stedet for å slå sammen flere smalere paneler for å oppnå samme bredde.Komposittprofiler kan være opptil 1,6 meter (104 tommer) brede, mens aluminiumsprofiler er mer begrensede i størrelse.Dette betyr at montering, utskifting og vedlikehold av komposittplater er raskere, enklere og mindre arbeidskrevende enn å bruke aluminium.

Komposittmaterialprofilenkan også festes med et lag frigjøringsduk under materialproduksjonsprosessen for å sikre at overflaten på profilen er ren og fri for forurensning og kan limes når som helst. Liming av komposittmaterialet til bussen på denne måten eliminerer behovet for ekstra nagler og skruer, noe som reduserer arbeidskravene ytterligere.

Sammenlignet med tradisjonelle metallprofiler,komposittprofiler har et større utvalg av designfleksibilitet når det gjelder profilgeometri.Dette gjør det mulig for produsenter å produsere komplekse profiler som integrerer funksjonene til flere tradisjonelle aluminiumskomponenter, noe som resulterer i renere design som er enklere å produsere, krever mindre monteringsinnsats og har mindre mulighet for menneskelige feil under installasjonen.

I tillegg,kompositter har den ekstra fordelen at de er korrosjons- og rustbestandige, noe som betyr at de tåler forurensede eller saltholdige veiforhold, i motsetning til aluminiumsoverflater, som korroderer over tid og krever regelmessig vedlikehold.

Sammensatte profiler

Glassfiberkomposittprofiler er også betydelig lettere enn sine metallkolleger,som gjør at busser og busser med komposittkomponenter kan være mer drivstoffeffektive ogdermed lavere karbonutslipp.Med den nylige økningen i globale drivstoffpriser, spesielt dieselpriser, er fordelene med vektreduksjon av kjøretøy spesielt tydelige ettersom det bidrar til å forbedre drivstoffeffektiviteten og redusere de totale drivstoffkostnadene for bedrifter.I tillegg, ettersom industrien skifter fra fossilt brensel til elektrifisering,Vektreduksjon hjelper også busser og busser med å oppnå lengre elektrisk rekkevidde.

Komposittmarkedet er mye mer stabilt enn metallmarkedet, med mindre prisvolatilitet og mer forutsigbare ledetider.Produsenter som bruker store mengder stål eller aluminium er begrenset av markedsforhold og, i det siste, geopolitiske forhold, ofte uten å vite nøyaktig pris eller leveringsdato for en del før de legger inn en bestilling.Dette skaper risiko for forsyningskjedeavbrudd for buss- og bussprodusenter og påvirker også lønnsomheten.

Bruk en kontinuerlig produksjonsprosess

Disse prosessene erideell for høykvalitets, høyvolumsproduksjon og er kostnadseffektive for kundene.Takket være disse prosessene er de svært repeterbare, og sikrer samme kvalitet fra batch til batch.

I pultruderingsprosessen blir tråder av glass- eller karbonfibertråder, fibermatter og/eller tekniske stoffer impregnert med harpiks, ekstrudert,og mates inn i oppvarmede former under ekstern trekkraft, i en prosess kjent som termohærdende støping.varmeherding.

Deretterkuttet til lengden.Denne produksjonsmetoden støtter de mer fleksible designalternativene som er diskutert tidligere.For eksempel kan produsenter legge til ytterligere forsterkende fibre til kun en viss del av profilen etter behov, og dermed unngå å sløse med fibre eller øke vekten unødvendig.

Gitt alle disse fordelene med fiberforsterkede komposittmaterialer, kan fiberarmerte komposittmaterialer være nøkkelen.

buss

Det er underforstått at innføringen av elektriske busser er en del av Finlands mål om å redusere karbondioksidutslippene med 5 millioner kilo per år.Landet har som mål å drive 400 elektriske busser i hovedstaden innen 2025.

"Lett glassfiber var avgjørende for dette prosjektet siden det reduserer driftskostnadene og bidrar til energieffektivitet og miljømessig bærekraft.

Deyang Yaosheng Composite Materials Co., Ltd.er en profesjonell glassfiberprodusent for produksjon av komposittmaterialeprofiler.Det er et selskap som hovedsakelig produsererglassfiberroving(for pultrusion, vikling, etc.) Glassfiberråvareselskap, selskapet er basert på prinsippet "ærlighet" og "kunden er Gud", og ser frem til å samarbeide med deg.

Tlf: +86 15283895376
Email: yaoshengfiberglass@gmail.com
Whatsapp: +86 15283895376


Innleggstid: Nov-06-2022